Home / Pasta Mancini

Basta Poco Mancini

De familie Mancini produceert topkwaliteit pasta’s, gemaakt van de tarwe die zij telen op zo’n 10 hectare velden in Le Marche, in het midden van Italië. Al drie generaties lang is de familie Mancini hier actief in het ongerepte landschap van deze mooie heuvelachtige omgeving.

Voedzame, goed smakende pasta’s worden gemaakt van de beste variëteiten van Durumtarwe of harde tarwe. Daarom besloot de familie Mancini om hun eigen granen te telen en enkel uit deze verse gemalen tarwe hun vermaarde pasta te maken.

Ze bouwden een op maat gemaakte, kleine ‘fabriek’ middenin de tarwevelden zodat ze nauwgezet de kwaliteit van hun tarwe en elke fase in het productieproces van de pasta konden opvolgen. Ze gebruiken bronzen vormen om hun elf pasta’s te maken. Die zorgen voor een ambachtelijke, getextureerde buitenkant waardoor de pasta’s de saus veel beter vasthouden en absorberen. Dit komt de smaak van uw pastagerecht alleen maar ten goede. De pasta wordt bovendien langzaam gedroogd bij zachte temperaturen zodat de tarwe al haar smaak en voedingsstoffen behoudt. Bij industriële pasta’s gebruikt men vaak andere granen en kunststof mallen, en is de droogtijd veel sneller…

Vandaag leidt Massimo Mancini het bedrijf volgens de leer van zijn grootvader Mariano. Samen met zijn vader Guiseppe werkt hij aan enkele van Italië’s mooiste pasta’s.

De rode draad doorheen alle fases in het productieproces van de Mancini pasta’s wordt gevormd door de ontwikkeling, vernieuwing en bescherming van het land.