Home / Pasta

Basta Poco Pasta

Bij Basta Poco hebben we verschillende heerlijke pasta’s gemaakt van de allerbeste, ambachtelijk geteelde durumtarwe, al dan niet bereid met eitjes van vrije kippen gevoerd met natuurlijke voeding.

Een ambachtelijke geteelde tarwe benadrukt de karakteristieken van een pasta, onthult haar geheimen en vertelt haar verhaal. Een bord gezonde, voedzame en smakelijk pasta begint bij de selectie van de soort harde tarwe. San Carlo en Levante Durumtarwe zijn twee variëteiten die men teelt voor pasta. De eerste soort past zich goed aan op een zuidgerichte, goed verluchte bodem, terwijl de tweede excellente resultaten oplevert, zelfs in de vlaktes en tegen koudere hellingen.

De velden waar het graan groeit, zijn na de teelt van tarwe uitgeput. Na de oogst worden ze ingezaaid met erwten of bonen die de de vruchtbaarheid van de bodem herstellen. 

In de maanden juni en juli, wanneer de graantoppen voorover buigen, de stengels nog net sterk genoeg om het gewicht te dragen, begint men met het dorsen van het graan. 

Na het dorsen wordt de tarwe in polyurethaan zakken gelegd om, beschermd tegen het zonlicht, te rusten. Door een lange rusttijd en een goede ventilatie van de korrels wordt de natuurlijke ontwikkeling van kooldioxide bevorderd en wordt de groei van schadelijke organismen beperkt. Er komen dus geen chemische processen aan te pas.

Voor de liefhebbers van harde tarwepasta’s bieden we Pasta Mancini aan. Daarnaast vindt u bij ons ook handgemaakte eierpasta van La Campofilone.

Het deeg voor deze eierpasta is een mix van excellente granen met de hoogste waarde aan proteïnen en eieren. Die eieren zijn afkomstig van vrije kippen gevoerd met natuurlijke voeding: van het niet-geoxideerde meel tot OGM-vrije maïs( vrij van genetisch aangepaste organismen).

Het deeg wordt gemixt op lage temperatuur en na het snijden wordt de pasta op papieren vellen gelegd. Elk papieren vel wordt in vier gevouwen zoals het de traditie betaamd in Campofilone. De laatste stap in het proces is het drogen van de pasta. Dit gebeurt bij lage temperatuur (minder dan 36°) gedurende 20 tot 48 uren.