Home / Giorgio Franci

Basta Poco Griogio Franci

Frantoio Franci, opgericht in 1958, bevindt zich in Montenero d’Orcia in Toscane. Een kleine heuveltop op de uitlopers van de Monte Amiata met uitzicht op de prachtige vallei van de rivier Orcia. In dat jaar kochten de broers Franco en Fernando Franci de beroemde Villa Magra olijfgaarden en bouwden ze de oude schuur om tot een ‘Frantoio’ (oliemolen).

1995 werd een keerpunt in de geschiedenis van het familiebedrijf, toen Fernando (met tonnen ervaring) en zijn zoon Giorgio (met heel wat energie en moderne zakelijke vaardigheden) de krachten bundelden. Al snel bleek dat ze hun ambitie om een plaats te veroveren op de internationale markten  moeilijk konden waarmaken. Ze waren vrijwel onbekend, hadden weinig of geen ervaring op vlak van commercie, en hun omvang en structuur lieten hen niet toe om te concurreren met grote producenten.

Ze waren echter wel meesters in het produceren van olie van ongeëvenaarde hoge kwaliteit en ze besloten om alleen maar in te zetten op die allerhoogste kwaliteit: True genuine quality, absolutely without compromise

Echte, pure kwaliteit, zonder de minste compromissen

Alle olieën van Frantoio Franci worden volgens deze filosofie geproduceerd en voldoen aan de strengste criteria op vlak van herkomst en kwaliteit, organoleptische kenmerken en chemische parameters. Op deze manier garandeert Frantoio Franci een voortdurende en constante kwaliteit, jaar na jaar. De seizoensgebonden variabelen die de kwaliteit van de oogst bepalen zijn een voortdurende en stimulerende uitdaging. Deze kunnen een invloed hebben op de hoeveelheid, maar nooit op de kwaliteit van de olie. Het zijn juist de moeilijkere productiejaren die de kracht hebben om het verschil te bepalen tussen een heel goede fles olijfolie en een van superieure kwaliteit .

Awards

Frantoio Franci is de enige producent van olijfolie ter wereld die drie keer de ‘leone d’ore’ (de gouden leeuw) uitgereikt kreeg door de ‘maestri oleari’, de meest prestigieuze internationale olijfoliecompetitie.Vijf keer zijn ze bekroond met de ‘Ercole olivario’-prijs, ze wonnen de 1ste prijs op de internationale wedstrijd ‘sol d’oro’, en zo kunnen we nog even doorgaan. (www.frantoiofranci.it).