Home / Campofilonese

Basta Poco Campofilonese

La Campofilone is gevestigd in een klein middeleeuws dorpje in het midden van Italië. Ook de naam van het dorp is Campofilone en het is hier waar de traditie van handgemaakte eierpasta vandaan komt. De eigenaar, Enzo Rossi, gebruikt tot op vandaag nog steeds dezelfde traditionele methode die in het verleden ook al werd toegepast door de oude dametjes van het gelijknamige dorpje.

Enzo Rossi selecteert persoonlijk de fijnste en hoogste kwaliteit ingrediënten: van het graan met de hoogste waarde aan proteïnen tot de eieren, afkomstig van vrije kippen gevoerd met natuurlijke voeding, van het niet geoxideerde meel tot OGM-vrije maïs( vrij van genetisch aangepaste organismen).

Al deze kenmerken zorgen ervoor dat La Campofilone prat kan gaan op de meest prestigieuze kwaliteitscertificaten voor wat betreft traceerbaarheid in de voedingsketen, kwaliteit en voedselveiligheid.

Eerlijk voedsel en dierenwelzijn

In 2009 ontving La Campofilone de belangrijke ‘good egg award’ van ‘Compassion in World Farming’ een international erkende organisatie die zich ontfermt over het welzijn van boerderijdieren. Dankzij de keuzes van voedselbedrijven als La Campofilone, leven jaarlijks 5.500 kippen vrij in plaats van in kooien. La Campofilone beantwoordt op deze manier aan de steeds toenemende vraag van consumenten naar eerlijk voedsel en dierenwelzijn.

Elk pasta van Campofilone, van de linguine tot de chitarra, is een pasta met klasse, een unieke smaak, een echte Italiaanse ervaring.