Home / Recepten / Bellini Cocktail
Bellini Cocktail

Bellini Cocktail

Harry’s Bar in Venetië is zowat de bekendste bar van gans Italië. Ernest Hemmingway bracht hier tijd door en heel wat andere bekenden passeerden hier de revue. Deze plek is de bakermat van de carpaccio en van de Bellini-cocktail. Die werd ergens in de jaren 30 bedacht door Giuseppe Cipriani die deze cocktail noemde naar Giovanni Bellini, een 15de -eeuwse schilder. Hij wordt gemaakt met prosecco in plaats van champagne en is desondanks alom bekend als de beste champagnecocktail.

Het originele recept is met witte perziken maar omdat die hier niet zo frequent te vinden zijn, geven we een afgeleid recept mee met gele perziken, afkomstig van het beroemde River Café-Restaurant. Een belangrijke tip: alle ingrediënten moeten ijskoud zijn om de cocktail te maken. 

Bellini Cocktail versie 1 (6-8 personen)

  • 10-12 rijpe, witte perziken
  • 1 fles prosecco, gekoeld

Kies heel rijpe, witte perziken, halveer ze en verwijder de pit. Pers het sap van de perziken zoals met een appelsien. Vermeng 1/3 hoeveelheid perziksap met 2/3 prosecco in een cocktailshaker. Vermeng met een lange lepel: klaar om te schenken.

Bellini Cocktail versie 2 (6-8 personen)

  • 8 rijpe, gele perziken
  • 100 gr basterdsuiker
  • Een shot Italiaanse brandy
  • 1 fles prosecco, gekoeld

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de perziken en verwijder de pit. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met de basterdsuiker en de brandy. Dek af met aluminiumolie en zet 15 à 20 minuten in de oven. Doe de zacht geworden perziken samen met het vrijgekomen sap in de blender en mix tot pulp die u daarna door een zeef haalt.

Vermeng eenzelfde hoeveelheid perziksap met prosecco in een cocktailshaker. Vermeng beide zachtjes met een lange cocktaillepel: klaar om te schenken.

Stuur ons jouw recept

0 reacties

Laat een reactie achter