Home / Algemene posts / Paaseieren en levenslessen
Paaseieren en levenslessen

Paaseieren en levenslessen

Italiaanse paaseieren. Zijn die dan anders dan hier, hoor ik u denken? Nu ja, eigenlijk niet, maar toch… Ze zijn kleurrijk. Veel kleurrijker dan bij ons! Gewikkeld in allerhande aluminium- en cellofaanverpakkingen in de gekste kleuren.

Het zijn er ook veel:  als u in de gemiddelde Italiaanse supermarkt binnenstapt, wordt u overrompeld door de eieren.

Maar vooral: ze zijn groot! Veel groter dat het gemiddelde paasei dat je hier bij ons tegenkomt. Er passen heel wat van onze eitjes in een gemiddeld Italiaans paasei. Ze zijn dan ook gevuld met allerhande ‘verrassingen’ en de buitenkant doet enigszins vermoeden wat er binnen in dat ei verborgen zit.

Met elk paasei dat in de keuken verzameld wordt, stijgt ook de spanning. Met moeite wordt er gewacht op het grote moment na de paaslunch. Na het openbreken van de eieren slaat dit bijna altijd om in teleurstelling. De inhoud van het ei blijkt meestal toch wel erg tegen te vallen, ondanks de belofte van het plaatje. Er wordt heel even met de inhoud gespeeld, maar die belandt snel daarna in een vergeten hoekje, en  vervolgens geniet iedereen gewoon van de lekkere chocolade en het samen zijn.

Op de paasei-afdeling zie ik de kleintjes dan ook met opgewonden gezichtjes, wijzend naar de eieren die ze mooi vinden. En dan moet ik even slikken. Zij weten nog niet dat dit, die voorpret, het leukste is van het hele ei.

Levenslessen in een paasei, verrassend …

Chris

Stuur ons jouw recept